December 4, 2012

Joulunpunainen kiisseli


(In English at the end!)


Onko teillä ruokia, joita lapset pyytävät tekemään?
Meillä se on kiisseli.
Itse olen syönyt lapsuudessa reservit täyteen kiisseleitä, joten en ole oikein ihastunut niihin.
Mutta onhan se pitänyt tämäkin herkku opetella tekemään, kun lapset ovat mummin ruokapöydässä päässeet hyvän makuun! 



Ja kun varastossa on monta itse säilöttyä lasitölkkiä kirsikkamehua, jotka pitäisi käyttää...Juomme sitä toki, mutta sehän oli myös oiva mehu mansikkakiisselin pohjaksi.  

Kiisseli:

1 litra marjamehua
5 rkl perunajauhoa
marjoja tai hedelmiä

Sekoita kylmä mehu ja perunajauhot.  Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli on sakeutunut ja kiehahtaa kerran.
Lisää marjat.

Jos marjat tai hedelmät kaipaavat keittämistä (jos teet kiisselin esim. raaoista omenoista jotka pitää kypsentää), aloita mehulla ja hedelmillä.  Lisää perunajauhot kylmään vesitilkkaan ja valuta ohuena nauhana kuuman mehun joukkoon. Sekoita kunnes sakenee.

Jos haluat mehukeittoa, laita puolet vähemmän perunajauhoja.  

Nauti puurojen päällä tai kerman kanssa jälkiruokana.  


Nämä vanhat neuvostoaikaiset kulhot ovat aivan ihania!  Minulla on vain yksi mansikkakulho ja muutama muu kippo.  Nykyään täällä saa vain kiinalaista tuotantoa.  Harrrmi! 


English:
My kids beg me to make Finnish dessert "kiisseli".  It is thickened fruit or berry juice.  I used home made canned cherry juice and frozen strawberries.  Delicious on hot cereal or as a dessert with cream!  

No comments:

Post a Comment

Kommentin jättäminen on tervetullutta! Kuka olet, mistä löysit tänne, mitä mietit?